Inquiry
Form loading...
 • Телефон
 • Е-пошта
 • Whatsapp
  WhatsAppepd
 • Вечет
  WeChatz75
 • page_banner

  Обработка

  „Преработка на челик“ генерално се однесува на различните методи и техники вклучени во производството и производството на производи од челик. Челикот е клучен материјал кој се користи во широк спектар на индустрии поради неговата сила, издржливост и разноврсност. Во секоја индустрија, специфичните процеси и апликации може да варираат, но основните чекори вклучуваат обликување и формирање на челик во посакуваните производи за одредена употреба. Преработката на челик е клучен аспект на современото производство во различни сектори.

  Автомобилска индустрија

  Суровина: Челичните калеми или лимови се користат како примарна суровина.
  Обработка: Челикот се подложува на процеси како што се тркалање, сечење и печат за производство на автомобилски делови како панели на каросеријата, компоненти на шасијата и структурни делови.
  Апликации: Каросерија на автомобилот, рамки, компоненти на моторот и други структурни елементи.
  стр (1)6h8стр (2) vivp (3)dn5

  Градежна индустрија

  Суровина: Челичните греди, шипки и плочи се вообичаени суровини.
  Обработка: Челикот се обработува преку сечење, заварување и обликување за да се добијат структурни елементи како греди, столбови и зајакнувачки шипки.
  Апликации: Градежни конструкции, мостови, цевководи и други инфраструктурни проекти.
  p (4)3a2стр (5)yb9стр (6)frg

  Производство на апарати

  Суровина: Тенки челични лимови или калеми.
  Обработка: Процесите како печат, обликување и заварување се користат за создавање делови на апаратот како што се панели за фрижидери, машини за перење и печки.
  Апликации: Куќишта, панели и структурни компоненти на апаратот.
  стр (9)2тастр (7) plvстр (8)2r9

  Сектор за енергетика

  Суровина: Тешки челични цевки и лимови.
  Обработка: Заварување, виткање и обложување се користат за производство на цевки за нафтоводи и гасоводи, како и структурни компоненти за електрани.
  Апликации: Цевководи, структури на електрани и опрема.
  стр (11)nh0стр (10)лухстр (12)z37

  Воздухопловна индустрија

  Суровина: челични легури со висока цврстина.
  Обработка: Прецизна обработка, фалсификување и термичка обработка за да се исполнат строгите барања за компонентите на авионот.
  Апликации: Рамки на авиони, опрема за слетување и компоненти на моторот.
  стр (15)795стр (13)ikqстр (14)јку

  Бродоградба

  Суровина: Тешки челични плочи и профили.
  Обработка: Сечење, заварување и обликување за да се создадат трупови на бродови, палуби и надградби.
  Апликации: Бродови, офшор платформи и морски структури.
  Бродоградба (1)z60Бродоградба (2)8реБродоградба (3)џиз

  Производство и машини

  Суровина: Различни форми на челик, вклучувајќи шипки и лимови.
  Обработка: Обработка, фалсификување и леење за производство на компоненти за машини и опрема за производство.
  Апликации: Запчаници, вратила, алати и други машински делови.
  стр (19)mvsp (20)lguстр (21) 6qg

  Стоки за широка потрошувачка

  Суровина: Полесни челични лимови или намотки.
  Обработка: Втиснување, формирање и премачкување за да се создаде широк спектар на производи за широка потрошувачка како што се мебел, контејнери и предмети за домаќинството.
  Апликации: Рамки за мебел, амбалажа и разни предмети за домаќинството.
  стр (22)g56Стоки за широка потрошувачка (1)756стр (23)1ке