Inquiry
Form loading...
 • Телефон
 • Е-пошта
 • Whatsapp
  WhatsAppepd
 • Вечет
  WeChatz75
 • Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина

  Нерѓосувачки челик

  Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина
  Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина
  Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина
  Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина

  Топло валана плоча од нерѓосувачки челик со широка ширина

  Топло валана широка производствена линија од нерѓосувачки челик е најголемата скала, најнапредната технологија, највисокото ниво на опрема, најдобриот процес, најдобрата заштита на животната средина на целиот производствен систем на процесот, што претставува највисоко ниво на производство од нерѓосувачки челик во светот.

  Топло валани плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина претставуваат значајна категорија на материјали во светот на производството на метали, особено во апликации каде отпорноста на корозија, силата и издржливоста се најважни. Овие плочи се обработуваат преку техника на топло валање, што резултира со производ кој покажува специфични механички и металуршки својства, што ги прави погодни за широк опсег на индустриски апликации. Широката ширина на овие плочи дополнително ја подобрува нивната разноврсност, овозможувајќи изработка на поголеми компоненти и структури.

   опис 1

   опис

   Име на производ 300 серија, 400 серија;
   Спецификација на производот 2,0~141250~2000мм;
   Употреба на производот Производите се широко користени во нафта, хемиска индустрија, храна, големи резервоари, железнички возила, контејнери, разменувачи на топлина, воздушна, авијација и други индустрии;
   Карактеристики на производот Висока јачина, одлични перформанси, фина големина, целосни спецификации, добра површина;
   Перформанси на производот Производствена линија за мариноване со жариште со жариште од 2100 mm, со користење на онлајн валавница, процесот на продолжување со жарење со кисела и висока јачина, може да произведе различни нивоа на јачина на No.1,2E, THS, TSHS и други производи, да ја подобри безбедноста на производот;
   Динамика на пазарот на производи Со брзиот развој на кинеската економија, индустриската опрема, производите од транспортната индустрија се големи, побарувачката за широка топла плоча од нерѓосувачки челик се зголемува, изгледите за побарувачка на пазарот на широки жешки плочи од нерѓосувачки челик се широки.
   Процес на топло тркалање: Процесот на топло валање вклучува поминување на плоча од нерѓосувачки челик низ серија валјаци на покачена температура. Овој процес ја намалува дебелината на плочата и ја обликува во посакуваната форма на плоча. Техниката на топло валање му дава специфични механички својства на нерѓосувачкиот челик, како што се подобрена цврстина, еластичност и структура на зрната, кои придонесуваат за севкупните перформанси на готовиот производ.
   Состав и оценки од нерѓосувачки челик: Топло валани плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина обично се направени од аустенитни нерѓосувачки челик, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на 304, 304L, 316 и 316L. Изборот на оценки од нерѓосувачки челик се заснова на специфичните барања на апликацијата, земајќи ги предвид факторите како отпорност на корозија, сила и отпорност на топлина.
   Апликации:
   Градежништво и архитектура: Топло валани плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина наоѓаат широка употреба во градежната и архитектонската индустрија. Тие се користат во изработка на структурни компоненти, фасади на згради и други архитектонски елементи каде отпорноста на корозија и естетската привлечност се од суштинско значење.
   Нафтена и гасна индустрија: Во секторот за нафта и гас, овие плочи се користат за производство на компоненти како што се садови под притисок, разменувачи на топлина и системи за цевки. Отпорноста на корозија на нерѓосувачкиот челик е од клучно значење во средини каде што е честа изложеноста на корозивни материи.
   Хемиска обработка: Индустриите вклучени во хемиската обработка се потпираат на топло валани плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина за изградба на садови, резервоари и опрема што се справува со корозивни хемикалии. Отпорноста на плочите на корозија обезбедува интегритет на опремата и спречува контаминација на супстанциите што се обработуваат.
   Сектор за енергетика: Плочите од нерѓосувачки челик играат улога во енергетскиот сектор, особено во постројките за производство на електрична енергија. Тие се користат во изградбата на котли, разменувачи на топлина и други компоненти каде што е неопходна отпорност на високи температури и корозивни услови.
   Предност со широка ширина: Широката ширина на овие плочи нуди предности во однос на ефикасноста на изработката. Овозможува производство на поголеми компоненти со помалку заварување, намалувајќи го ризикот од дефекти поврзани со заварувањето и подобрување на целокупниот структурен интегритет на фабрикуваните конструкции.
   Отпорност на корозија и долговечност: Вродената отпорност на корозија на нерѓосувачкиот челик е критичен фактор за долговечноста на структурите и компонентите направени од топло валани плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина. Овој отпор осигурува дека материјалот може да издржи изложеност на сурови еколошки услови и корозивни материи во подолг период.
   Заклучок: Како заклучок, топловаланите плочи од нерѓосувачки челик со широка ширина играат витална улога во различни индустрии, придонесувајќи за изградба на издржливи и отпорни на корозија конструкции и компоненти. Комбинацијата на процесот на топло валање, составот од не'рѓосувачки челик и широката ширина ја подобрува нивната соодветност за разновиден опсег на апликации, што ги прави основен материјал во современото индустриско производство.
   656444bx9o
   656444c0s2
   01

   Leave Your Message